چهارمین اشتباه مدیران کسب و کارها، خطای تعمیم دادن است. در بسیاری اوقات به جهت اینکه شخص در کسب و کاری موفق عمل نموده و اکنون کسب و کار او در شرایط ایده آلی بسر می برد و رو به رشد است به این باور می رسد که هر کسب و کار دیگری نیز شروع کند نیز به همین ترتیب موفق خواهد شد و یا به اصطلاح بازار را از آن خود خواهد کرد.
برای مثال:
فرض کنید مدیر واحدصنفی رستوران و ارائه کننده خدمات پذیرایی با این تصور که بعد سال ها فعالیت در حال حاضر به شناخت کاملی از بازار و محدوده فعالیت رسیده و می تواند حیطه فعالیت اقتصادی خود را بزرگ تر کند و توسعه دهد. از این رو مبادرت به تأسیس واحدصنفی پوشاک و فعالیت اقتصادی در این حوزه می نماید اما در نتیجه توفیق چندانی نخواهد داشت. این همان خطای تعمیم دادن است
هر کسب و کاری فرهنگ، ساختار و فاکتورهای مخصوص به خود را دارد:
خطای تعمیم دادن در واقع این حقیقت را بیان می کند که اگرچه مدیر واحدصنفی یا صاحب کسب و کاری در حیطه به خصوصی موفق عمل کرده اما تضمینی وجود ندارد که اگر حوزه فعالیت خود را تغییر دهد یا رسته جدیدی به کسب و کار خود بیفزاید بازهم موفق عمل خواهد کرد. متأسفانه بسیاری از هولدینگ های اقتصادی که انواع و اقسام کسب و کارهای مرتبط و غیر مرتبط را شامل می گردند و اغلب صنایع غیر مرتبط را با هم می آمیزند، مشاهده شده که با شکست مواجه خواهند شد.
توصیه ما به شما این است:
همان طور که در این ویدیو و نوشتار خطای تعمیم دادن بیالن گردید، توصیه و پیشنهاد ما به هرشخصی که در حال حاضر کسب و کار موفقی دارد و می خواهد بیشتر و بهتر فعالیت کند این است که اولاً در همان رسته و حوزه ای که موفق بوده و در حال حاضر فعالیت می کند کسب و کار خود را گسترش دهد برای مثال اگر مالک رستوران و سالها تجربه موفقیت آمیز همراه ایت فرد است اکنون مبادرت به فعالیت در همین حوزه یا حوزه های مرتبط با رستوران بنماید، برای مثال تأسیس کافی شاپ و … .