رستوران ها و مراکز پذیرایی از مهم ترین مراکز انتقال ویروس کرونا است. در درجه اول، بهتر است اشخاص از حضور در این مراکز خودداری کرده و سعی کنند در حد امکان، غذاهای خانگی هرچند ساده، مصرف نمایند. با این حال، با توجه به شرایط زندگی در شهرهای بزرگ و همچنین ضرورت ادامه فعالیت رستوران ها و کسب و کارها، امکان حذف کامل چنین مشاغلی مقدور نبوده و واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی و … با رعایت پروتکل های بهداشتی، می توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
یکی از اصول بسیار مهم برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و دیگر بیماری ها، رعایت بهداشت فردی است. یکی از مسائل مهم در بحث بهداشت فردی، شستشوی منظم دست ها با آب و مایع دستشویی است. موضوع مهم دیگر، دست ندادن با یکدیگر است. در صورتی که کارگری در محیط رستوران با بیماری تنفسی مواجه بود، باید از محیط رستوران کنار گذاشته شود. سپس، جهت رسیدگی به وضعیت بیماری وی، کارگر به مراکز درمانی ارجاع داده خواهد شد.
تجهیزات بهداشت فردی:
تجهیزات حفاظت فردی برای افرادی که با تهیه و آماده سازی و توزیع مواد غذایی سر و کار دارند، ضروری است. به عنوان مثال، می توان به استفاده منظم از ماسک و دستکش و تعویض آن در زمان های مناسب اشاره کرد.
گندزدایی بخش های ویژه:
علاوه بر این، باید به برخی بخش های رستوران توجه ویژه شود. به عنوان مثال، نظافت سرویس های بهداشتی و گندزدایی آن. همچنین، سطوح آماده سازی مواد غذایی و ظروف مورد استفاده نیز باید به صورت مرتب گندزدایی شوند.
سخن آخر:
مقابله با ویروس کرونا نیازمند بسیج همگانی است و در این بین نقش واحدهای صنفی عرضه کننده مواد غذایی، رستوران ها و مراکز پذیرایی، از اهمیت بسزایی برخوردار است. باتوجه به اینکه پیدایش کرونا، سبک زندگی مردم، نگرش ، علایق و عادات مردم به شدت تحت تأثیر قرار داده است، لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی واحدهای صنفی، حتی پس از فروکش کردن موج کرونا یا نابودی و ریشه کن شدن این بیماری، بیش از پیش در موفقیت و توفیق کسب و کارها نمود خواهد یافت.