تخلفات کسب و کارهای مجازی :
در ادامه آشنایی با تخلفات کسب و کارهای مجازی، چنانکه در بالا گفته شد به موضوع عدم پاسخگویی به نارضایتی مصرف کنندگان خواهیم پرداخت. مطابق مقررات نظام صنفی کشور، کسب و کارهای مجازی مکلفند به نارضایتی مصرف کنندگان پاسخ دهند. مهلت پاسخگویی به نارضایتی مصرف کنندگان 3 روز کاری است. اما در این خصوص، باید به یک نکته مهم هم توجه کرد.پاسخگویی به نارضایتی، با جلب رضایت مصرف کننده تفاوت دارد.
تفاوتی مهم:
تفاوت مهم و بارزی که بین پاسخگویی به نارضایتی و جلب رضایت مصرف کنند وجود دارد این است که، ممکن است پاسخ کسب و کار مجازی این باشد که مصرف کننده ذیحق نیست. اما چون پاسخگویی اتفاق افتاده، بنابراین، از این بابت تخلفی ارتکاب نیافته است. البته کماکان ممکن است کسب و کار مجازی، بدلیل ارتکاب تخلفی دیگر، متخلف باشد.در صورتی که به نارضایتی مصرف کننده پاسخی داده نشود.
تحمیل شدن ضمانت اجرایی:
چه ضمانت اجرایی به واحد صنفی تحمیل می شود؟ در این صورت، اخطاری کتبی در پرونده صنفی کسب و کار مجازی متخلف درج خواهد شد. این اخطار براساس احکام مندرج در آیین نامه مواد (2)، (12) و تبصره ماده (87) قانون نظام صنفی خواهد بود.
نهاد اولیه مسئول رسیدگی:
اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی از جمله نهادهایی است که از حدود چهار سال قبل برای رسیدگی به شکایت از کسب و کارهای اینترنتی شکل گرفته است. البته تأسیس این اتحادیه صرفاً برای رفع مشکلات کاربران نبوده و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی، با دریافت مجوز از سوی این اتحادیه میتوانند مشکلات صنفی خود را ساماندهی کنند.
و سخن آخر :
از اینکه از سایت ما بازدید کردید سپاسگزاریم. اصناف پلاس، رسانه آموزشی مرکز آموزش و مطالعات حقوقی و اقتصادی اتاق اصناف شهرستان شمیرانات است. همه روزه می توانید با مراجعه به این سایت، از مطالب آموزشی ارائه شده بهره مند شوید.